Vorst Nationaal was dit weekend het strijdtoneel voor de Lotto Basketbal Cup 2024, de finale van de Beker van België Basketbal.

Kangoeroes Mechelen (vrouwen) en Limburg United (mannen) winnen beker basketbal in Vorst Nationaal

10.03.2024

Vorst Nationaal was dit weekend het strijdtoneel voor de Lotto Basketbal Cup 2024, de finale van de Beker van België Basketbal. Zaterdag 9 maart liep de zaal vol voor de damesfinale. Na een spannend duel nam Kangoeroes Mechelen uiteindelijk de beker mee naar huis. Het is trouwens voor het derde jaar op rij dat Mechelen de beker wint. Royal Castors Braine greep net als vorig jaar tegen hetzelfde Mechelen naast de overwinning.

Zondag 10 maart stonden de herenteams van Spirou Charleroi en Hugo Limburg United op het speelveld in Vorst Nationaal. De hele tijd liep de score gelijk op. Bij de rust stond het 34-32 in het voordeel van Charleroi. Beide teams waren heel erg aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk duwde Hubo Limburg United in het laatste kwartier de gaspedaal in en won met een overtuigende score.

Net als Kangoeroes Mechelen wint ook Hubo Limburg United voor de tweede keer op rij de bekerfinale. De Limburgse fans waren met liefst 19 autocars naar Vorst Nationaal afgezakt en bouwden na de wedstrijd nog een feestje.

Kangoeroes Mechelen - Royal Casters Braine: 74-65
Spirou Charleroi - Hubo Limburg United: 58-70

Na deze spannende finales keert de rust terug in Vorst Nationaal, maar niet voor lang want donderdag 14 speelt Shaka Ponk, vrijdag 15 maart The Smile en zaterdag 16 maar de Black Pumas.

Zelf een basketbalwedstrijd bijwonen? Vrijdag 26 april vindt de jaarlijkse 'Night Of The Giants' plaats in het Sportpaleis.

Vorst Nationaal was dit weekend het strijdtoneel voor de Lotto Basketbal Cup 2024, de finale van de Beker van België Basketbal.
De ontlading bij Hubo Limburg United was na de overwinning groot.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief