De Notenkraker

ma 30.12.2024

Kerst zonder ‘De Notenkraker’ is als een vaas zonder bloemen. Daarom komt de balletklassieker ook in 2024 terug. Laat je betoveren door het magische decor en de prachtige choreografie.

Beleef een magische reis met Clara en De Notenkraker! Geniet van de virtuoze danspartijen, het schitterende corps de ballet en de adembenemende grand pas de deux op de betoverende muziek van Tsjaikovski, gespeeld door een live symfonisch orkest.

Meer dan 100 artiesten bezorgen jong en oud een wervelend dansspektakel in een feeërieke setting! Breng de hele familie samen om te dromen en te genieten van kunst in zijn puurste vorm.

Het kerstsprookje gebaseerd op Alexandre Dumas' versie van 'De Notenkraker en de Muizenkoning', geschreven door E. T. A. Hoffmann houdt groot en klein twee uur lang in de ban.

Het verhaal

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum. Clara krijgt van haar mysterieuze peetvader Drosselmeyer een houten notenkrakerpop cadeau. Om klokslag middernacht vult de kamer zich met muizen, de kerstboom schiet gigantisch de hoogte in en de notenkrakerpop groeit tot mensengrootte. Voor Clara beseft wat er allemaal gebeurt, bevindt ze zich middenin een gevecht tussen een leger van peperkoekensoldaten en muizen. Clara en De Notenkraker verslaan de Muizenkoning, en nadat de muizen verdwenen zijn, verandert de Notenkraker in een knappe prins. Hij neemt Clara mee naar het woud, waar de sneeuwvlokken rond hen dansen. Samen gaan ze richting het koninkrijk van de prins en beleven ze wonderbaarlijke avonturen. De volgende ochtend ontwaakt Clara als uit een mooie droom… Maar was het wel een droom?

  • Duur: 2 uur inclusief pauze

  • Libretto: geschreven door Marius Petipa en Ivan Vsevolosjki

  • Componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

  • Oorspronkelijke choreografie: Marius Petipa & Lev Ivanov

  • Choreografie: Lurii Grigorovici (Moskou)

ma 30.12.2024Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorPrima Donna Events

Ook in andere zalen

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief