Meer dan 300 kinderen hun beste om een rol in Les Misérables te bemachtigen.

Meer dan 300 kinderen doen auditie voor een rol in Les Misérables

04.06.2023

Dit najaar komt de succesmusical Les Misérables na meer dan 25 jaar terug naar Vlaanderen. Naast de volwassen cast is Studio 100 op zoek naar kinderen om de rollen van Gavroche, kleine Cosette en kleine Eponine in te vullen. Daarom werden op 3 juni audities georganiseerd.

Meer dan 300 kinderen waagden hun kans om een plekje in deze legendarische musical te veroveren. Ook Ianthe Tavernier, die de rol van Eponine zal spelen, maakte 25 jaar geleden haar musicaldebuut als kleine Cosette in Les Misérables en was er tijdens de audities bij.

Les Misérables was 25 jaar geleden voor het eerst te zien in Stadsschouwburg Antwerpen. Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen en betekende de doorbraak van het genre bij het grote publiek. Een legendarisch, maar vooral enorm aangrijpend en tijdloos verhaal.

In de volwassen cast vinden we naast Ianthe Tavernier sterkhouders als Jonas Van Geel, Goele De Raedt en Nordin De Moor. Zij zullen deze legendarische productie tot leven brengen. De Vlaamse première is voorzien voor 15 oktober 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, nadien zal de voorstelling ook nog te zien zijn in Capitole Gent.

Ianthe Tavernier, speelt Eponine: "Les Misérables was de eerste musical waar ik als kind ooit in meespeelde. Vanaf dan begon bij mij de liefde voor het vak te kriebelen! Het was dan ook heel leuk om vandaag het enthousiasme van alle kinderen te zien die auditie kwamen doen. Ik weet hoe spannend zo'n auditie kan zijn."

Studio 100 brengt deze topmusical in samenwerking met De Graaf en Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment uit Nederland.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief