Zaterdagavond ging in een uitverkochte Capitole Gent ‘Christoff zingt Tura’ in première.

Christoff zingt onder goedkeurend oog van grootmeester Will Tura

01.10.2023


Zaterdagavond ging in een uitverkochte Capitole Gent ‘Christoff zingt Tura’ in première. In aanwezigheid van de grootmeester zelf bracht Christoff, samen met zijn liveband, een aaneenschakeling van de talrijke hits van Will Tura.

“Ik ben ontzettend blij dat we van Will, nog voor hij bekendmaakte dat hij stopte met optreden, de goedkeuring kregen om de prachtige nummers die hij in zijn rijkgevulde carrière uitbracht, op deze manier opnieuw onder de aandacht te mogen brengen bij het grote publiek”, zegt Christoff.

"Wie mij kent weet dat ik al jaren een Tura-fan ben. Naast onze samenwerking, die ik nog steeds koester, is het voor mij een grote eer om liedjes als ‘Vergeet Barbara’, ‘Het Kan Niet Zijn’, ‘Ik Mis Je Zo’ en ‘Eenzaam Zonder Jou’te mogen zingen met mijn muzikanten voor een enthousiast publiek." Net als Will Tura, die net voor aanvang had plaatsgenomen in de zaal, genoot het publiek zichtbaar.

Christoff opende met ‘Hoop Doet Leven’, een nummer waarmee Will onsterfelijk werd bij het grote publiek toen hij het geëmotioneerd zong op de uitvaart van wijlen koning Boudewijn. Tijdens het ‘Christoff zingt Tura’-concert bracht Christoff voor Will ook een aangepaste versie van ‘Winter’.

Dankjewel Will

Eén van dé hoogtepunten tijdens ‘Christoff Zingt Tura’ is zonder twijfel het ‘Dankjewel Will’-lied. “Ik heb John Terra en Jo met de Banjo, de man die in het verleden heel wat songs van Will van teksten voorzag, aangesproken en gevraagd om mijn dankbaarheidsgevoel om te zetten in een lied. Vanavond zong ik het voor het eerst en dat zorgde voor heel veel warmte en emotie. Het bezorgde mij kippenvel toen iedereen meezong. Dit komt recht uit m’n hart. Ik kijk nu al uit naar dit moment voor de komende concerten”, zegt Christoff glimlachend. Onder het goedkeurende oog van Will Tura nam Christoff met ‘Alleen Gaan’ na ruim twee uur afscheid van het publiek.

Op vrijdag 6 oktober verschijnt het nieuw album 'Dit Ben Ik' van Christoff.

‘Christoff Zingt Tura’ staat nog op zaterdag 7 oktober 2023 in Trixxo Theater Hasselt. Voor snelle beslissers zijn er nog tickets.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief