Opera d'Amore strijkt dit najaar neer in Antwerpen, Gent en Brussel

07.08.2023

In oktober 2023 strijkt het verbluffende spektakel 'Opera d'Amore' neer in België. Ontdek in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Vorst Nationaal de betoverende wereld van deze vernieuwende voorstelling. Dit onvergetelijk spektakel telt 10 iconische operascènes uit 7 van de grootste opera's aller tijden. 'Opera D'Amore' is een visueel prachtige show die liefde en muziek viert.

Beleef de meeslepende liefdesscènes, duetten, aria's en ouvertures van legendarische componisten zoals Verdi, Puccini en Bizet, tot leven gebracht door uitzonderlijke stemmen en baanbrekende podiumtechnologieën. Deze magische reis wordt gepresenteerd met kristalhelder geluid en indrukwekkende visuele technologie, waarbij het podium tot leven komt met vijf enorme LED-schermen die een 4K-resolutie virtuele 3D-omgeving bieden. Podiumkunsten en cinema worden naadloos gecombineerd, waardoor de historische kunst van opera naar de 21e eeuw gebracht wordt!

Enkele van de opgevoerde acts zijn afkomstig uit de opera's 'Carmen', 'Rigoletto', 'Tosca' en 'La Bohème', aan elkaar gepraat door de getalenteerde Keneward Hill. Hij leidt het publiek met kennis door elke act.

'Opera d'Amore' is een unieke kennismaking met de wereld van de opera. Het publiek, vooral degenen die niet zo bekend zijn met de kunst van opera, wordt door de verteller door de eeuwen heen geleid. De gecodeerde conflicten van liefde in elke scène worden onthuld. Er wordt zowel een korte samenvatting van de opera gegeven, als een uitleg over wat er in de volgende scène gebeurt. Geen wonder dus dat de meeste toeschouwers de show als 'pure magie' omschrijven.

Speelkalender
Zondag 8 oktober 2023 - Stadsschouwburg Antwerpen
Dinsdag 10 oktober 2023 - Capitole Gent
Zondag 15 oktober 2023 - Vorst Nationaal

Retour à l'aperçu

Abonnez-vous à notre newsletter