Oplaadpunten voor elektrische voertuigen op Park H

28.06.2023

Amano Europe activeert vandaag op het belevingspark Park H van zaalexploitant be•at 11 gloednieuwe oplaadpunten voor elektrische voertuigen. De expert in slimme parkeeroplossingen installeert op het terrein de ‘snelste lader van Vlaanderen’ met een vermogen van 400 kW. De groene stroom wordt geleverd door het zonnepanelenpark van Park H.

Elektrische wagens kunnen vanaf dan comfortabel opladen tijdens een bezoek aan Trixxo Arena, Trixxo Theater en een van de andere partners op de entertainmentsite Park H.

Supersnel opladen

“Er zijn 10 AC oplaadpunten voorzien van 22kW en 1 DC oplaadpunt van 400 kW. Je kan er dus niet alleen gewoon je elektrische wagen opladen maar dat kan ook ‘supersnel’”, zegt Bert Peirsman, gedelegeerd bestuurder Amano Europe, de expert in slimme parkeeroplossingen.

“In theorie kan je met de supersnelle laadpaal in 5 minuten tot 100 kilometer opladen en in 10 minuten tot zelfs 350 kilometer. En je laadt op met gegarandeerd groene stroom afkomstig van het zonnepanelenpark van Park H.”

Volledig geïntegreerd in het parkeersysteem

Voor dit project slaat Park H de handen in elkaar met Amano Europe. Hun Smart Park oplossing laat toe de bestaande parkeerinstallatie uit te breiden met oplaadfaciliteiten. Uniek is de volledig geïntegreerde oplossing waarbij parkeren en laden vanuit eenzelfde platform beheerd kunnen worden.

Een abonnement of laadpas is niet noodzakelijk, want opladen kan ook met een kredietkaart en dankzij het 1 uur gratis parkeren zijn er geen extra parkeerkosten.

Future proof

Bert Peirsman: “Amano en Park H verwachten dat accugroottes en laadsnelheden in de toekomst verder zullen toenemen en hebben daarom nu al voor een laadpunt gekozen dat bij de volgende generatie auto’s past.

“Het DC laadpunt heeft een maximaal vermogen van 400 kW. Het is niet waarschijnlijk dat dit vermogen nu al volledig kan gebruikt worden door het overgrote deel van de elektrische wagens op de huidige markt. Wanneer dit wel zo is, zijn we alleszins klaar voor de toekomst!”

“Be•at wil ervoor zorgen dat ook de komende generaties kunnen genieten van live entertainment! We kijken daarbij naar de volledige LIVE community, van fans tot leveranciers, vrijwilligers en medewerkers.” vult Kurt Ceyssens, venue director van Trixxo Arena en Theater aan. “Door van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Door zelf actie te nemen en standaarden te stellen. Door duurzaamheid als een opportuniteit te zien voor innovatie en waardencreatie. De samenwerking met Amano kadert in het streven naar een circulaire en duurzame keten waarbij de opgewekte stroom kan worden aangewend voor duurzame mobiliteit.”

De Hasseltse mobiliteitsschepen Marc Schepers is natuurlijk bijzonder verheugd met de komst van dé snelste laadpaal in zijn stad. “Elektrische mobiliteit wordt steeds belangrijker, ook in onze stad. Daarom zetten wij alvast volop in op het uitbreiden van onze publieke laadinfrastructuur.” De komst van deze bijkomende laadpalen past dus perfect in de beleidsplannen van Schepers. “Te meer omdat ze een plek krijgen op Park H, een plek die we momenteel uitbouwen tot dé randparking van Hasselt.”

Schepers is natuurlijk ook overtuigd van de vele voordelen van dat snelladen. “Innovatie in snelheid is minstens even belangrijk als het uitbreiden van het aantal laadpunten. Want hoe meer wagens via 1 punt kunnen bediend worden, hoe minder laadpunten er nodig zijn. Dat maakt dat er dus minder investeringen nodig zijn én dat er minder impact is op het openbare domein. Slim en snel, dat moet de laadpaal van de toekomst zijn!”

Back to overview

Subscribe and receive our newsletter